Google için çookk önemli ipuçları

--------------------------------------------------------------------------------

Oturdunuz ve bir site açmaya karar verdiniz.Sisteminize ve barındıracağınız yere de karar verdikten sonra sıra geldi site için işe koyulmaya.Öncelikle şunu iyi belirlemelisiniz :

1- Site ile ilgili ne hayal ediyorsunuz ? siteniz ne üzerine olacak ? Bunu keskin sınır çizgileriyle belirlemek zorundasınız.Zira belli bir içeriği olmayan karışık siteler her yönden kötüdür ve ilerde sizi yorabilir.
Sitenizin içeriğine karar verdiniz ve sıra geldi bir diğer önemli konuyu açıklığa kavuşturmaya.Aslında bu bir önceki madde ile hemen hemen aynı.

2- Kendi hedef kitlenizi biliyor musunuz ? Bir sitenin sevilmesi ve tutulması hitap ettiği hedef kitlesinin belirginliğine bağlıdır.Ben şu kesime hitap ediyorum,şu insanlar google içinde şu konuyu aradıklarında bilmeli ki aradıkları konu benim sitemde mevcut.Bu sebeple siteme hedef kitlem girmeli ve girdiğinde aradığını tam olarak bulduğu için tekrar gelme isteği duymalı.İşte ziyaretçi sadakati de budur.Böyle sağlanır.

Google içerisinde kendinize iyi bir yer kapmak istiyorsanız şunu iyi anlayın:

3- Sitenizin içeriği belli.sizce google içinde arama yapan bir vatandaş sizin sitenize nasıl ulaşır? benim şiir üzerine bir sistem var.kişiler google'da sadece şiir deyip arama yapmaz.aşk şiirleri,attila ilhan,ö.asaf, sevgiliye ilan, sevgi şiirleri, seni seviyorum vss...birçok arama kelimesi kullanır.sizin yapmanız gereken bu anahtar kelimeleri iyi belirlemek,analiz yapmak ve sizinle aynı içeriğe sahip sitelere kimin ne arayak,ne yazarak girdiğini tesbit etmek olmalı.
Aslında bu maddeyi en başa yazmam lazımdı fekat yeni aklıma geldi

4-İyi bir domain bulmanız gerekiyor.kullandığınız alan adı sitenizin içeriğiyle paralel olursa google aramalarında önlerde çıkmanız oldukca kolaylaşır.Bu tartışılır fakat yine de alan adınız akılda kalıcı olmalıdır.Bu konuya itiraz edenler olabilir ama yine de google içinde arama yaptığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.bence önemli bir nokta.Örneğin benim sitem malesef bu açıdan oldukca garip kaldı.neyseki yanına yöresine eklediğin hedef kelimelerle durumu idare ediyorum.siz sitenizin içeriğine uygun alan adı kullanmaya özen gösterin.

5-Web sitenizin uzun soluklu olmasını ve arama sonuçlarında gerilere düşmemesini istiyorsanız hosting firmanıza çok çok özen gösterin.Zira kısa süreli site kapanmaları bile sizi üzebilir.Simit gibi host satan ya da sağlam referansları olmayan, güvenilirliği tartışılan firmalar yerine bu konuda öne çıkan,fiyatı yüksek olsa da size vereceği hizmetten şüphe duymayacağınız firmalarla çalışın.Sitelerinizi barındırdığınız firma size %99 açık kalma garantisi vermeli ve 7/24 destek alabilmelisiniz.

6- Google beni sevsin, bana kucak açsın diyorsunuz,benim sitem neden indexlenmiyor ya da aramalarda onun sitesindeki konular çıkarken benim konularım neden piyasada yok ? Onun yazıları orjinal olabilir, daha önce örümcekler başka bir sitede indexlememiş olduğu için konuları değerli görmüş ve önlere almış olabilir.ne dersiniz mantıksız mı ? Mümkün olduğunca kopya içerikten kaçının.Kopya mı var hemen düzenlemeye ve değiştirmeye başlasanız iyi olur.ayrıca o kişi sitesinde örümceklere uygun bir ortam hazırlamış olmalı ki konuları indexlenmiş.altta anlatacağım :

7- Siteniz yayına başlar başlamaz kendinize site map,yani site haritası hazırlayın ve bunu google webmaster araçları yoluyla google'a düzenli olarak yollayın.Site map sitenizin sistemine göre değişik şekillerde hazırlanabilir. hazır sistemlerde eklenti ya da değişik adlarla kurulan araçlarla kolayca hazırlayabilir ve xml olarak google'a pingleyebilirsiniz.wordpresste eklentisi vardır otomatik hazırlar yollar, yine bloggerda atom.xml olarak yollanır rss ve benzeri şekillerde yollanabilir gibi gibi...
Bu mutlaka yapılmalıdır.ihmal etmeyin.

8- Google analytics kullanın.Bu sitenizde olup bitenleri anlamanız ve analiz etmeniz açısından oldukca önemlidir.Ziyaretçi istatistikleri tutarsınız,sitenize kim nasıl girmiş ne kadar kalmış, ne zaman çıkmış gibi birçok sorunuzun cevabını kolayca ve güvenilir biçimde alabilirsiniz.Bu hizmeti yine bedava olarak google hesabınız üzerinden alır,site kodlarınıza ekleyeceğiniz takip koduyla gerçekleştirebilirsiniz.

9- Site ya da blog,web sayfanız içinde ziyaretçilerinizin nabzını tutun.Onların sitenize gelmesi için sebepleri olsun mesela.Sitenizde mutlaka iletişim sayfanız ya da bölümünüz olsun.iletisim bilgilerini onlara sunun.zaman zaman anket düzenleyin, ziyaretçilere yorum bırakacakları alanlar verin vs...

10- Başkalarını taklit etmeyin sadece onlardan fikir alın ve bunu geliştirmeye çalışın.bir site ile birebir aynı başka bir site kurmak size birşey kazandırmayacak.önemli olan benzersiz sayfalar çıkarmaktır.küçük olsun, baştan başlayın ama hiçkimsenin fikrine oturmaya çalışmayın.sitenizdeki içerik, script ya da tasarım benzersizse her zaman önde olursunuz.


Kaynak: teknohaberci

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive